Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Laufabrauđ – przysmak na Boże Narodzenie

• 4 szklanki mąki
• 2 łyżki cukru
• 1 łyżka soli
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 3 szklanki mleka
• 1/4 szklanki masła
• oliwa lub smalec do smażenia
Wymieszać w dużej misce mąkę, cukier i proszek. Podgrzać mleko i masło razem, aż masło się roztopi. Połączyć je następnie z suchymi składnikami i dobrze wymieszać. Stolnicę posypać mąką, wyrzucić ciasto i rozwałkować BAAAARDZO, cienko. Pociąć ciasto w krążki o średnicy ok. 20 cm. Powstałe placuszki udekorować, nacinając je nożykiem do pizzy, zwykłym nożem lub nożyczkami (to narzędzia zastępcze; na Islandii można kupić specjalny przyrząd do tego celu). Tak powstałe surowe placuszki pieczemy w głębokim tłuszczu aż do złocisto-brązowego koloru, przewracając je raz w czasie smażenia. Jest to potrawa bożonarodzeniowa. Według zwyczaju islandzkiego można je skonsumować (dobry z hangikjöt) lub zawiesić jako ozdobę świąteczną.

www.iceland.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *