Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 20 dag pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- ½ cebuli
- 1,5 łyżki mąki
- gałązka rozmarynu
- 3 łyżki śmietany 18 %
- ½ szkl wody
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Piersi z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek.Przesmażyć na złoto i zdjąć z patelni.Wówczas na tą sama patelnie wrzucić obraną cebulę i czosnek drobno posiekane.Gdy lekko się zeszklą dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki.Podlać całość wodą i dusić na małym ogniu.Następnie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozmarynem.Pod koniec duszenia wrzucić jeszcze pierś z kurczaka i jeszcze chwilę trzymać razem na małym ogniu.
Liczba porcji: 4