Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciastka z jagodami Donaty

 

Składniki:

  •  200 g masła
  •  140 g cukru
  •  180 g mąki
  •  3 jajka
  •  15 g proszku do pieczenia
  •  mrożone jagody/ borówki

Sposób wykonania:

  1. Do masła dodać cukier i całość dokładnie utrzeć.
    Wówczas wbić jajka i wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Całość dokładnie wyrobić i powstałe ciasto wstawić na godzinę do lodówki.
    Po tym czasie ciastem wyłożyć małe foremki.
    Na wierzchu ułożyć umyte jagody.
    Wstawić  do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut do uzyskania złotego kolor.

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *