Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królewiec

Składniki:
CIASTO KRUCHE:

  • 30 dag mąki
  • 8 dag cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • 15 dag margaryny

CASTO BISZKOPTOWE:

  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

MASA BUDYNIOWA:

  • 8 dag cukru
  • 1/2 litra mleka
  • 1 łyzka mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 25 dag masła
  • cukier waniliowy

POLEWA:

  • 5 dag kakao
  • 3 łyzki cukru
  • 5 dag masła

Sposób przyrządzenia:
CIASTO KRUCHE: Wszystkie składniki połączyc, wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części iupiec 2 placki.
CIASTO BISZKOPTOWE: Ubić białka na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec na złoty kolor.
MASA BUDYNIOWA: Mleko zagotować z cukrem i masłem, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem i ugotować budyń.
Na jedną część ciasta kruchego wylać połowę gorącej masy budyniowej i nakryć biszkoptem. Pozostałą masę budyniową wylać na biszkopt i przykryć drugą częścią kruchego ciasta. Z wierzchu ciasto oblać ciepłą polewą , której składniki połączyć i zagotować. SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *