Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z pomarańczy i marchewki Judyty

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na zupy kremy. Tym razem przepis na krem z pomarańczy i marchewki. Lista zakupów: marchewka, sok z pomarańczy, cebula i curry.  
 

Składniki:

  • 500 ml bulionu drobiowego
  • sok z dużej pomarańczy
  • 3 marchewki 
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • ½  łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną marchewkę pokroić na plasterki.
    Wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Zarumienić je na średnim ogniu.
    Wówczas przełożyć marchewkę do garnka a na taje samej patelni przesmażyć obrana cebule drobno posiekaną.
    Następnie również przełożyć ja do garnka z marchewką.
    Zalać całość bulionem.
    Gotować na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać curry oraz sok z pomarańczy.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu. 
    Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *