Przedstawiamy wiele ciekawych i pysznych przepisów na zupy kremy. Tym razem przepis na krem z pomarańczy i marchewki. Lista zakupów: marchewka, sok z pomarańczy, cebula i curry.
Składniki:
- 500 ml bulionu drobiowego
- sok z dużej pomarańczy
- 3 marchewki
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- ½ łyżeczki curry
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obraną marchewkę pokroić na plasterki.Wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem.Zarumienić je na średnim ogniu.Wówczas przełożyć marchewkę do garnka a na taje samej patelni przesmażyć obrana cebule drobno posiekaną.Następnie również przełożyć ja do garnka z marchewką.Zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu około 10 minut.Po tym czasie dodać curry oraz sok z pomarańczy.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4