Składniki:
- 1 l bulionu
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 1/2 dużej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- łyżeczka mąki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obraną cebule posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.Przesmażyć ją po czym przełożyć do garnka.Dodać serek śmietankowy i razem wymieszać.Następnie szpinak wrzucić na rozgrzana patelnie i rozmrozić trzymając na średnim ogniu.Wówczas wbić do niego jajko oraz dodać łyżkę mąki.Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do szpinaku i cebuli.Zalać bulionem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.Gotować około 15 minut na małym ogniu.
Liczba porcji: 6