Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem rabarbarowo-śmietankowy

Składniki:

  • 50 dag malinowego rabarbaru
  • op. galaretki
  • 2 szkl. wody
  • skórka z cytryny
  • 2 goździki
  • ½ szkl. cukru
  • 1 szkl. soku malinowego
  • 1 szkl. śmietanki kremówki

    Sposób wykonania:
    2 szklanki wody, goździki, skórkę z cytryny, sok malinowy i cukier doprowadzić do wrzenia po czym dodać rabarbar pokrojony w kostkę.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut po czym zdjąć z ognia i wyjąć goździki i skórkę z cytryną  dodać galaretkę.
    Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygniecie, wówczas dodać śmietankę ubitą na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przełożyć do pucharków.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *