Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem paprykowy Pauliny

Przepyszny i mocno aksamitny krem paprykowy przepisu Pauliny. Do jego wykonania potrzebujesz: papryki, cebuli, pomidorów oraz przypraw. 
 

Składniki:

  • 2 papryki
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów 
  • 1 szk bulionu
  • 3 łyżki oliwy z oliwy 
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • grzanki do posypania

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwa z oliwek.
    Lekko przesmażyć po czym wrzucić paprykę pokrojoną w kostkę, pozbawioną gniazd nasiennych.
    Dodać jeszcze pomidory z puszki razem z zalewą.
    Trzymać na ogniu przez kilka minut po czym zalać całość bulionem.
    Gotować na małym ogniu do miękkości papryki.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz papryką mieloną.
    Przed podaniem podgrzać, ale już nie gotować.
    Podawać z grzankami. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *