Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem jajeczny z czosnkiem i musztardą

 

Składniki:

  •  2 żółtka
  •  1/2 łyżeczki soli
  •  1 łyżka cukru pudru
  •  1 łyżeczka soku z cytryny
  •  1 łyżeczka octu spożywczego
  •  1 łyżka musztardy
  •  1/4/ łyżki papryki słodkiej w proszku
  •  1 łyżka czosnku suszonego
  •  1/2 szklanki oliwy

 

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie podane składniki oprócz oliwy dokładnie ze sobą zmiksować.
    Miksować dość długo aby powstała gładka i jednolita pasta, wówczas dodać jeszcze oliwę i delikatnie wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *