Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem czekoladowy z rodzynkami

Składniki:

  • 1 op. budyniu czekoladowego
  • 2 szkl. mleka
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki rodzynek
  • łyżeczka kakao
  • łyżka cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego

    Sposób wykonania:
    1 ½ szkl. mleka doprowadzić do wrzenia po 2 łyżkami gorącego mleka wymieszać z kakao, cukrem i cukrem waniliowym po czym przelać do reszty gorącego mleka.
    Dodać jeszcze masło, rodzynki oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać i ponownie doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać budyń wymieszany z resztą mleka.
    Cały czas mieszając trzymać na ogniu około 3 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *