Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koperty z marmoladą

 

Składniki:

  • 15-20 dkg masła
  • jajko
  • łyżka cukru pudru
  • 30 dkg mąki
  • kwaśna śmietana
  • marmolada lub dżem
  • sól
  • tłuszcz

Sposób wykonania:

  1. Masło posiekać razem z mąką po czym wbić jajka.
    Dodać jeszcze cukier, sól oraz śmietanę.
    Całość dokładnie zagnieć na elastyczne ciasto.
    Następnie rozwałkować ją 3 razy tak jak cisto francuskie.
    Następnie pokroić ciasto w prostokąty.
    Na każdym rozłożyć dżem lub marmoladę.
    Zawinąć ciasto w koperty, które przełożyć na blasze wyłożoną papierem do pieczenia,
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec na złoto.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *