Składniki:
- 4jaja
- 25dag mąki
- 100g margaryny lub masła
- pół porcji proszku do pieczenia
- 15dag cukru
- łyżka cukru waniliowego
- zapach cytrynowy
- bakalie, wiórka kokosowe, laska wanilii
Polewa:
- pół kostki margaryny
- 3 łyżki kakao szklanka cukru
- 7łyżek wody
Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Rozdzielić białka od żółtek. Utrzeć margarynę z żółtkami i cukrem dodać bakalie i inne dodatki. Białka ubić na sztywną pianę.
Dodawać żółtka utarte do proszku i mąki na przemian z ubitymi białkami Do wysmarowanej masłem formy wlać ciasto. Piec ok 37 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Margarynę rozpuścić w garnku dodać cukier, wodę i kakao wszystko zagotować ok.2 min ostudzić, polać ciasto i posypać kokosem.
Smacznego!!!