Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks tropikalny

Składniki:

  • 19 dkg miękkiego masła
  • 19, 5 dkg cukru
  • 19 dkg wybitych ze skorupek jaj
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 19 dkg dobrej mąki
  • skórka otarta z ¼ cytryny
  • 9,5 dkg kondensowanych wiśni
  • 9,5 dkg kondensowanych skórek pomarańczy
  • 9,5 dkg kondensowanej cytryny
  • 12 dkg rodzynek
  • 3 dkg posiekanych migdałów
  • 1/3 szklanki rumu

Sposób przyrządzenia:
Wymieszać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i skórkę cytrynową. Dodać miękkie masło (powinno mieć konsystencję majonezu), zmiksować aż uzyskamy gładkie ciasto. Dodać rum, kondensowane pomarańcze wiśnie, cytrynę, rodzynki i migdały, dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy keksowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C i piec keks 10 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika i ostrym, zwilżonym w wodzie nożem wykonać wzdłużne nacięcie. Obniżyć temperaturę piekarnika do temperatury 160 stopni i piec ciasto kolejne 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć, schłodzić i udekorować wg upodobań. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *