Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kawa z bitą śmietaną i tequilą

Składniki:

  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 2 pokruszone goździki
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1 szczypta imbiru
  • 1 kubek bitej śmietany
  • 2 filiżanki gorącej kawy
  • kilka kropel tequili

    Sposób wykonania:

    Do kawy dodać cukier oraz wodę i mieszać do momentu aż się spieni.
    Wówczas dodać imbir, goździki i cynamon.
    Na sam koniec bitą śmietanę.
    Dokładnie wymieszać i przelać do 2 filiżanek.
    Uzupełnić gorąca kawą i pokropić tequilą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *