Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza manna i jagody

Składniki:

  • 3 szkl. mleka
  • 2 łyżki cukru
  • op. cukru waniliowego
  • łyżka masła
  • szczypta soli
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 szkl. przetartych jagód
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki śmietanki kremowej
  • listki mięty

    Sposób wykonania:
    Kaszę zalać mlekiem i odstawić na godzinę.
    Po tym czasie dodać jeszcze masło, cukier waniliowy, cukier oraz sól.
    Nie przerywając mieszania doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 minut.
    Po tym czasie odstawić do ostygnięcia i ubić ją malakserem aby zrobiła się puszysta.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodać śmietankę oraz przetarte jagody.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Przełożyć do pucharków i udekorować listkami mięty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *