Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kandyzowana skórka pomarańczowa

 

Składniki:

  • 2 pomarańcze
  • 1 szkl cukru
  • 1 cukier waniliowy

Sposób wykonania:

  1. Owoce dokładnie oczyścić po czym zdjąć z nich skórkę.
    Wówczas włożyć skórkę do wody i odstawić na 24 godziny.
    W trakcie moczenia zmienić kilkukrotnie wodę.
    Po tym czasie pokroić skórkę w cienkie paseczki, które zasypać cukrem.
    Smażyć na małym ogniu do momentu, aż stanie się szklista.
    Wówczas dodać sok wyciśnięty z jednej pomarańczy oraz cukier waniliowy.
    Wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoików.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *