Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior marynowany z papryką

Składniki:

    • 2 kg kalafiora
    • 12 pomidorów
    • 1 szklanka oleju
    • ½ szklanki cukru
    • 2 łyżki soli
    • 10 dkg czosnku
    • 40 dkg żółtej i czerwonej papryki
    • 20 dkg natki pietruszki
    • ½ szklanki octu 10%


    Sposób przyrządzenia:
    Kalafior podzielić na różyczki, dokładnie wypłukać, obgotować aby był chrupki w osolonej wodzie, schłodzić. Paprykę oczyścić podzielić na ćwiartki. Pomidory obrać, drobno pokroić. W odpowiednio dużym rondlu, wymieszać pomidory, olej, ocet, czosnek, pietruszkę, przyprawić, doprowadzić do wrzenia, włożyć kalafiory i paprykę, gotować przez 2, 3 minuty. Gorące przełożyć do czystych słoików, szczelnie zamykać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *