Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kakaowe ciasteczka

 

Składniki:

  • 15 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 4 jaja
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 dag kakao

Sposób wykonania:

  1. Kakao zagotować w małej ilości wody po czym odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie masło utrzeć razem z cukrem.
    Wówczas dodać żółtka oraz kakao.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gdy składniki się połączą dodać mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
    Na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę.
    Delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto wylać na blasze.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut.
    Po upieczeniu i ostygnięciu pokroić w romby.

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *