Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z pieczarkami i serem Marioli

Na śniadanie tylko jajecznica. Dziś serwujemy ją z pieczarkami z żółtym serem. Pozostałe składniki przepisu: szczypiorek, cebula, masło. 
 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 150 gram pieczarek
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 garść tartego sera żółtego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól 
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki obrać i przekroić na połówki.
    Jeśli są duże pokroić na mniejsze kawałki.
    Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem.
    Gdy lekko się zeszklić dodać pieczarki.
    Razem przesmażyć.
    Następnie do miseczki wbić jajka.
    Roztrzepać je razem ze śmietaną po czym wylać na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Gdy jajka zaczną się ścinać wówczas dodać od nich ser.
    Delikatnie mieszając trzymać na małym ogniu.
    Pod koniec smażenia dorzucić podsmażone pieczarki z cebulą.
    Trzymać jeszcze chwilę, aż jajka całkowicie się zetną.
    Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *