Na śniadanie tylko jajecznica. Dziś serwujemy ją z pieczarkami z żółtym serem. Pozostałe składniki przepisu: szczypiorek, cebula, masło.
Składniki:
- 3 jajka
- 1 cebula
- 150 gram pieczarek
- ½ pęczka szczypiorku
- 1 garść tartego sera żółtego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pieczarki obrać i przekroić na połówki.Jeśli są duże pokroić na mniejsze kawałki.Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem.Gdy lekko się zeszklić dodać pieczarki.Razem przesmażyć.Następnie do miseczki wbić jajka.Roztrzepać je razem ze śmietaną po czym wylać na patelnie z rozgrzanym masłem.Gdy jajka zaczną się ścinać wówczas dodać od nich ser.Delikatnie mieszając trzymać na małym ogniu.Pod koniec smażenia dorzucić podsmażone pieczarki z cebulą.Trzymać jeszcze chwilę, aż jajka całkowicie się zetną.Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Liczba porcji: 2