Składniki:
- 8 jaj
- 2 czerwone cebule
- pęczek szczypiorku
- kilka liści sałaty
- 8 pomidorków koktajlowych
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, obrać ze skorupek i pokroić w gruba kostkę.
Następnie cebulę, natkę pietruszki i szczypiorek posiekać i przełożyć do jaj.
Skropić całość sokiem z cytryny oraz oliwą.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Dokładnie wymieszać po czym z powstałej masy uformować małe kuleczki, które ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
Obok kuleczek jajecznych rozłożyć połówki pomidorów.