Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajeczne pulpeciki z ziołami

Składniki:

  • 8 jaj
  • 2 czerwone cebule
  • pęczek szczypiorku
  • kilka liści sałaty
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej

Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, obrać ze skorupek i pokroić w gruba kostkę.
Następnie cebulę, natkę pietruszki i szczypiorek posiekać i przełożyć do jaj.
Skropić całość sokiem z cytryny oraz oliwą.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Dokładnie wymieszać po czym z powstałej masy uformować małe kuleczki, które ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
Obok kuleczek jajecznych rozłożyć połówki pomidorów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *