Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka zapiekane z Brie

Porcja dla 4 osób.
Czas przygotowania 30 min

Składniki:
• 4 kwaśne jabłka,
• 20 dag sera brie,
• 3 jaja,
• 3 łyżki śmietanki 30 procentowej,
• 3 łyżki mleka,
• sok z 1 cytryny,
• ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej,
• 1 łyżka cukru,
• 2 łyżki białego wytrawnego wina,
• sól,
• biały pieprz,
• masło do posmarowania formy.

Wykonanie:
Jabłka umyć, osuszyć, odkroić górną część z ogonkiem, wydrążyć gniazda nasienne i trochę miąższu. Skropić sokiem z cytryny. Wierzchy jabłek zachować. Miąższ z jabłek posiekać, skropić sokiem z cytryny, dodać wino, wymieszać z drobno pokrojonym serem brie. Napełnić farszem jabłka. Jaja roztrzepać ze śmietanką i mlekiem, doprawić solą, pieprzem i gałką. Sosem dopełnić wydrążone, wypełnione farszem jabłka, przykryć odciętymi wierzchami, posypać cukrem.
Żaroodporne naczynie posmarować masłem, ułożyć jabłka, wstawić do ogrzanego do temp. 180 stopni piekarnika, na 15 min. Podawać gorące.

Przepis nadesłała na II edycję konkursu Renata Dusza (rendus)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *