Składniki:
Biszkopt:
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka proszku do pieczenia
Masa:
- 1 litr musu jabłkowego
- 1 łyżka żelatyny
- 1 galaretka cytrynowa
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić ze szczypta soli. Do ubitej piany dodawać stopniowo cukier, miksować na szybkich obrotach. Następnie dodać żółtka, zwolnic na małe obroty i dodawać mąkę przesiana przez sitko, olej, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wlać na sucha blachę. Wstawić do zimnego piekarnika na około 40 minut w temp 200st. Upieczony biszkopt odwrócić do góry nogami.
Wymieszać wszystkie składniki masy, podgrzewać mieszając, ostudzić. Ostudzona masę wyłożyć na biszkopt. Na to wyłożyć masę budyniowa. Polać polewa czekoladowa.