Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka, babeczki

 

Składniki:

    • 6 jaj
    • 2 szklanki cukru
    • 2 cukry waniliowe
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 szklanka maki zwykłej
    • 1 szklanka maki ziemniaczanej
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 375 g masła

Sposób przyrządzenia:
Jaja, cukier, wanilie i sok z cytryny ubić razem. Dodać maki i proszku do pieczenia. Wymieszać, a na koniec dodać rozgrzane masło. Można podzielić ciasto na dwie równe części, do jednej wsypać dwie łyżki kakao a do drugiej dwie łyżki maki. Ciasto wylać na blachę wysmarowana tłuszczem i wysypana bułka tarta. Piec 40-50 minut- w zależności od piekarnika. Babeczki w foremkach: ciasto wylać do papierowych foremek-nie smarować tłuszczem. Piec 15-20 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *