Składniki:
-
- 6 jaj
- 2 szklanki cukru
- 2 cukry waniliowe
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 szklanka maki zwykłej
- 1 szklanka maki ziemniaczanej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 375 g masła
Sposób przyrządzenia:
Jaja, cukier, wanilie i sok z cytryny ubić razem. Dodać maki i proszku do pieczenia. Wymieszać, a na koniec dodać rozgrzane masło. Można podzielić ciasto na dwie równe części, do jednej wsypać dwie łyżki kakao a do drugiej dwie łyżki maki. Ciasto wylać na blachę wysmarowana tłuszczem i wysypana bułka tarta. Piec 40-50 minut- w zależności od piekarnika. Babeczki w foremkach: ciasto wylać do papierowych foremek-nie smarować tłuszczem. Piec 15-20 minut