Składniki:
- 4 filety z ryby morskiej ( po ok. 100g )
- 2 opakowania włoskiego sosu do sałatek ( w proszku )
- 6 łyżek oliwy
- 1 cebula
- 1 cukinia ( ok. 200 g. )
- 2 pomidory
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć i osuszyć. Sos do sałatek wymieszać z oliwą. Do sosu włożyć filety. Odstawić na 20 min. Cukinię, cebulę i pomidory ( bez pestek ) pokroić w drobną kostkę. Przygotować 4 kwadraty 20×20 cm. z folii. Na niej ułożyć porcje ryby, na nich warzywa. Polać resztą sosu. Zrobić pakunki z folii aluminiowej i piec na rozgrzanym grilu ok. 15-20min. Następnie pakunki rozwinąć i piec jeszcze ok. 5 min.
1 comment for “Grilowana ryba z warzywami”