Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
AdministratorKeymaster
Co do dostepu do nie których czê¶ci: problem tkwi w "cookies" postaram siê go rozwi±z±c. Narazie przepraszam za utrudnienia – choæ osobi¶cie nie stwierdzi³em ich wystepownia – wiêæ trudniej znale¶æ w czym tkwi problem.
AdministratorKeymasterCiekawy pomys³! Podaj proszê przepisy i napisz sk±d bierzesz sk³adniki!
AdministratorKeymasterCiekawe co z tym proszkiem do pieczenia ::
AdministratorKeymasterAgo mo¿na zamieszcz±c zdjêcia w formie linków w ka¿dej ilo¶ci.
"£adowanie" zdjêæ na forum zostanie uruchomione wkrótce, ale tylko dla zarejestrowanych u¿ytkowników (jakim jestes wiêc nie problem).Wkrótce bêdzie mo¿na publikowaæ na Pychotce swoje "blogi" (o tematyce kulinarnej :)- wiêc my¶le ¿e tam bêdzie lepsze miejsce do publikowania swoich zdjêæ ni¿ forum. Kiedy to nast±pi dok³adnie jeszcze niem wiem.
AdministratorKeymasterS± dodawane ale to trwa.
Wybra³em wysy³anie ich na forum gdy¿ u³atwia to liczenie a poza tym lpiej widac aktywno¶æ poszczególnych u¿ytkowników, wiêc uniknie siê duskusji kto ile wys³a³, itp.W przysz³o¶ci mo¿e bêdzie odbyw³o siê to inaczej ale narazie i przez kilka nastepnych konkursów bêdzie odbywa³o to siê na forum
AdministratorKeymasterW postach "Partia nr XXX"
to poprostu u³atwia nam liczenie i publikacjê przepisów. dobrze jest te¿ siê zarejestrowaæ aby¶my mili ³atwy kontakt po zakoñczeniu konkursu.AdministratorKeymasterAnerite masz gdzie¶ jeszcze te przepisy Jamie’go?
A pudingów bazylio jest od groma to bardziej oznacza deser niz jakie¶ konkretne danie.
Dam kilka przepisów nied³ugo.Post edited by: admin, at: 2005/02/25 23:33
AdministratorKeymasterDroga Agnieszko wkrótce uruchomiê dzia³ gdzie bêd± przepisy dla diety bezglutenowej, mam naziejê ¿e prze¶lesz nam przepisy do tego dzia³u.
AdministratorKeymasterOsobi¶cie siê z tob± zgadzam, lecz jako osoba wspó³prowadz±ca taki portal nie powinienem siê wypowiadaæ. Ale z zainteresowaniem bêdê siê przys³uchiwaæ.
Do¿uce jednak swoje 3 grosze.
1. Moim zdaniem Internet jest ¼ród³em informacji, z za³o¿enia mia³ byæ bezp³atny, ¿e niekiedy trzeba p³aciæ za tê informacjê to trudno (aby kto¶ nie odebra³ tego ¿e http://www.pychotka.pl bêdzie kiedykolwiek p³atna – nie bêdzie nigdy).
2. Trudno jest okre¶liæ cykl ¿ycia poszczególnych portali, wiêc z jaki¶ przyczyn informacja mo¿e po prostu znikn±æ i co wtedy?
3. Dostêp powinien byæ jak naj³atwiejszy, co oznacza wiêcej ¼róde³, wiêksze bezpieczeñstwo przetrwania informacji i ³atwiejszy do niej dostêp.Moimi za³o¿eniami przy tworzeniu Pychotki, by³ ³atwy dostêp do przepisów, bez potrzeby logowania siê czy wnoszenia op³at, a tak¿e mo¿liwo¶æ, aby ka¿dy wysy³a³ sprawdzone przez siebie przepisy, po to, aby podzieliæ siê z innymi swoj± wiedz± i do¶wiadczeniami, czy mo¿e po prostu dla w³asnej satysfakcji.
A tak¿e stworzenie ma³ej spo³eczno¶ci bior±cej udzia³ w tworzeniu portalu (co jak widzê siê sprawdza), ta idea bêdzie dalej rozwijana w przysz³o¶ci, dziêki pewnym nowym elementom portalu które za jaki¶ czas zostan± uruchomione. Co i kiedy to na razie moja s³odka tajemnica.
Jednym z celów by³o tak¿e stworzenie w miarê nowoczesnej platformy, na której by siê to wszystko odbywa³o, która by rozwija³a siê w czasie wraz z nowymi technologiami.Innym celem by³a swoboda wypowiedzi na forum, lecz bez awantur i chamstwa (nic nie wnosz±). Jak do tej pory nie musia³em wyrzucaæ ¿adnego postu czy tematu, co bardzo dobrze ¶wiadczy o naszych u¿ytkownikach.
AdministratorKeymasterJeste¶. Nic siê nie zmieni³o w partii 2
AdministratorKeymasterPanga – oficjalnie sprawdzona i zjedzona! Do¶æ smaczna nie powiem.
Przepisy wraz z zdjêciami gotowych dañ:
[b]Panga glazurowana na ostro:[/b]
[url]http://pychotka.pl/pychotka/index.php?option=com_content&task=view&id=873&Itemid=104[/url]
[b]Panga cytrynowa:[/b]
[url]http://pychotka.pl/pychotka/index.php?option=com_content&task=view&id=871&Itemid=104[/url]Post edited by: admin, at: 2005/02/10 18:44
Post edited by: admin, at: 2005/02/10 18:44
AdministratorKeymaster[i]Couscous is made from semolina. The process involves sprinkling water on to the flour, rubbing or rolling it by hand into tiny balls, and then drying. Despite being treated as a grain, it’s made from durum wheat and is, strictly speaking, more closely related to pasta.[/i]
Masz 100% racji, nie zna³em technologii wytwarzania go, wiedzia³em ¿e jest z pszenicy durum, gdzie¶ pad³o okre¶lenie "semolina" czyli "grysik" mysla³em wiêæ ¿e to "grubsza" odmiana.
AdministratorKeymasterKiedy¶ odwidzi³em meksykañsk± knajpê na Rynku, nie pamiêtam nazwy, co pamietam to to ¿e jedzenie by³o obrzydliwe, a ceny có¿ jak na Rynk w Krakowie.
Polecam za to Meksykañsk± restauracjê w prawo od Grodzkiej, niestety nie pmiêtam nazwy ani knajpy ani ulicy (mo¿e Ga³ucha podpowie). Ale porcje s³usznej wielko¶ci i jedzonko bardzo smaczne.
Jak Kraków to trzeba spróbowaæ "Ch³opskie Jad³o".AdministratorKeymasterInteresuj±ce, w moim regionie lata temu robi³o siê syrop z pedów sosny – tak jak w twoim przepisie tylko bez spirytusu.
AdministratorKeymasterJu¿ przeniesione!
-
AuthorPosts