Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
EwaParticipant
Komercja wielka para …….. niestety 🙁
EwaParticipantWlasnie jakos tak sie minelysmy 🙁 , szkoda a co do tych serow i twarogow prosze podaj przepis jak to zrobic , dzieciaki mnie mecza by im jakies cudo polskie serowe upichcic (wczoraj malo nie posiusialy sie ze szczescia po tlustoczwartkowych faworkach )
Post edited by: ewa, at: 2005/02/04 13:39
EwaParticipantBazylio najwazniejsze dobre checi B) 😉
EwaParticipantOOOO tak wszelkie "polskie , wloskie , meksykanskie , chinskie lub nie daj Boze tajskie " jedzenie robione przez amerykanow niestety smakuje tak samo czyli jak jakas papa. :blink: 😡 . Nieszczesne kielbaski wloskie byc moze sa z anyzkiem (tego swinstwa tez nie trawie tak samo jak cilantro) , o polskiej kielbasie nawet szkoda pisac (substytut miesa z duza iloscia zelatyny w oslonce z papieru) yuck .
Pizze Numero uno jadlam 😛 😛 😛 super . uwielbiam taka z podwojnym serem , duza iloscia platkow suszonej papryki i tona suchego czosnku (taka czosnkowa panna ze mnie 😉 ).
Co do drozdzy to niestety nadal musze jezdzic do polskiej dzielnicy po nie gdyz amerykanom sie nie oplaca sprowadzanie swiezych na zamowienie , zreszta jak sama wiesz wiekszosc ich przepisow jest oparta na baking soda nawet chleb wiec czemu ja tutaj sie dziwie.
Pozdrawiam EwaEwaParticipantBazylio sluze linkiem , milego uprawiania
[url]http://www.szpinak.prv.pl/[/url]Post edited by: ewa, at: 2005/02/03 14:16
EwaParticipantSwieze listki mlodego szpinaku (tzw. baby spinach) po umyciu odsaczam bardzo delikatnie jak najlepiej w wody , delikatnie dre do miski na mniejsze kawalki do tego dodaje siekany szczypiorek i rzodkiewke , wszystko zalewam kwasna smietana(taka gesta) roztrzepana z mlekiem i szczypta soli .
Tutaj gdzie mieszkam baby spinach jest dostepny zawsze i gotowy do przyrzadzania (umyty) tak ze niesamowita jest szczesciara ze mnie .
Uwaga do tej salatki : trzeba mieszac ostroznie gdyz mlogy szpinak jest bardzo delikatny , probowalam rownies ze starego ale jest troche lykowaty .EwaParticipantJa moze z innej beczki – rowniez nie dla dzieci
Oko³o pó³nocy mama i tata Jasia odbywaj± stosunek. Mama strasznie skacze po tacie, wtedy wchodzi Jasiu po czym wybiega i zaczyna p³akaæ. Mama wybieg³a za nim. Zaskoczona mama mówi do Jasia:
– Nie p³acz Jasiu, tatus jest gruby ja musia³am mu wcisn±æ brzuch spowrotem ¿eby by³ chudy.
– Nie da rady mamo! Jak Ty wychodzisz to przychodzi s±siadka i zaczyna tatê nadmuchiwaæ.EwaParticipantNo coz juz sie nie smuce z tego powodu nauczylam sie nieco od tamtej pory , teraz to juz tylko rodzinna anegdota :laugh:
Nie wiedzialam ze moja pizza disaster ukazala sie jako od goscia :unsure:Post edited by: ewa, at: 2005/02/02 16:34
EwaParticipantAnerite co do masla margaryny i innych to sie z Toba zgadzam .Ser twagog o ktorym pisalam to wlasnie ten substytut sera (farmer cheese) . Na twarog mam ogromna ochote ale niestety udalo mnie sie go zrobic tylko raz z mleka prosto od krowy , probowalam wiele razy ale zawsze mleko szlag trafial. Nawet zastanawialam sie nad pozbyciem sie wody z sera Ricotta taka ze mnie zdesperowana dusza 😉
Pozdrawiam Ewa.Post edited by: ewa, at: 2005/02/02 13:33
EwaParticipantDzieki za poprawe .Mialy to byc dwa osobne linki ,nie wiem dlaczego jak klikam to staje sie jeden.
EwaParticipantMnie natomiast bardzo odpowiada oregano . Uzywam go zawsze do drobiu .
EwaParticipantBazylio masz tutaj linki do stron o diecie o ktora pytalas
[url]http://montignac.miniportal.pl/index.php[/url][url]http://forum.montignac.com.pl/viewforum.php?f=12[/url]
Post edited by: ewa, at: 2005/01/29 17:36
Edytowany przez: tinca, w: 2006/03/16 15:46
EwaParticipantTak dziekuje za doedukowanie 🙂 ale jest to smaczna rybka zwlaszcza prosto z patelni .Lubie ja rowniez w wersji na zimno z cebula i sosem pomidorowym.
EwaParticipantBazylio pozwol ze wtrace swoje piec groszy . Otoz twarog jest ale paskudnie slony 😡 😡 😡 (zreszta maslo , margaryna itp rowniez), mozna oczywiscie kupic niesolony ale nie wszystkie sklepy go maja . A co do sernikow to je tutaj robia z cream cheese (kremowego serka slonego rowniez ) ale to nie to samo. Za to bardzo lubie tutaj ciasto marchewkowe .
Anerite pozdrawiam z NYCEwaParticipantNo coz ostatnio polubilam filety z whiting fish (nie mam pojecia jaka jest nazwa po polsku ale przypuszczam ze jest to jakaz nazwa zwiazana z kolorem bialym :unsure: ) naprawde smaczna i szybka w przyrzadzaniu .
-
AuthorPosts