Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Rum

Poncz angielski

Składniki: 2 szkl. możnej herbaty ½ torebki cukru waniliowego ½ cytryny 2-3 żółtka ½ szkl. cukru ½ szkl. rumu Sposób wykonania: Herbatę wymieszać cukrem waniliowym oraz pokrojona cytryną po czym zagotować pod przykryciem, wówczas przecedzić. Następnie żółtka utrzeć z dodatkiem cukru i nie przerywając ucierania dodawać herbatę. Całość trzymać na małym ogniu do zgęstnienia. Zestawić…

Poncz myśliwski

Składniki: 1 szkl. rumu 4 szkl czarownego wina 2 szkl herbaty ¾ szkl. cukru sok i skórka z 1 cytryny Sposób wykonania: Zaparzyć herbatę po czym wymieszać ją z sokiem i skórką z cytryny, cukrem oraz winem. Całość podgrzać na małym ogniu po czym przecedzić i wymieszać jeszcze z rumem. Przelać do szklanek.

Poncz rumowy

Składniki: ¼ szkl soku cytrynowego ¾ szkl. soku pomarańczowego ¾ szkl. soku ananasowego 2 łyżki cukru 2 szkl. rumu Sposób wykonania: Wszystkie soki wymieszać ze sobą, dodać jeszcze cukier oraz rum. Mieszać aż cukier całkowicie się rozpuści, wówczas wstawić poncz do lodówki na 2 godzin. Przed podaniem wrzucić jeszcze kostki lodów.

Majito classic

Składniki:  50 ml rumu bacardi6 kostek lodu,cukier trzcinowy 1 łyżeczkalimonka 2 części z ośmiumięta 6-8 listków woda mineralna gazowana Sposób przyrządzeni:do bostońskiego ( duża szklanica ) dodajemy cukier, miętę, ucieramy chwile drewnianym tłuczkiem, wlewamy rum, wsypujemy lód, zamykamy sheiker i mieszamy energicznie. Po wymieszaniu wlewamy do dużej szklanki z grubego szkła i uzupełniamy wodą mineralną mocno…

Poker

Skład: 1/2 łagodnego, białego vermouthu 1/2 rumu 1 skorka z cytryny lód Sposób przyrządzenia: Lód wsypać do shakera, dodać rum i vermouth. Dobrze wstrząsnąć, serwować w koktajlowym szkle, udekorować skorka z cytryny.