Skład: 1/3 białego albo brązowego rumu 2/3coca cola plasterek cytryny lód w kostkach Sposób przyrządzenia: 2-3 kostki lodu wrzucamy do kieliszka. Wlewamy rum i cole Podajemy ze słomką.
Kategoria: Rum
Rum
Coconut – rum
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 1 łyżka wiórków kokosowych 4-6 łyżek kakao 1 łyżka cukru 100ml mleka 3 łyżki Bacardi (rum) 1/4ml ubitej śmietany Sposób przyrządzenia: Kokos na suchej patelni podgrzać aż lekko zbrązowieje. Mleko zagotować z cukrem i kakao, gdy ostygnie dodać rum. Nalać do kieliszka, nałożyć bitą śmietanę, posypać kokosem. Można jeszcze udekorować kawałkiem czekolady.
Rum
Poncz miodowy.
by pejsik • • 0 Comments
Skład-Sposób przyrządzenia: Zagotować 0,5 l wody, dodać 1/3 szklanki miodu, odrobinę gałki muszkatołowej i goździki dodać rum w ilości według upodobania
Rum
Miodowy flip
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 40 ml rumu – 20 ml śmietanki – 50 ml mleka – 1 łyżeczka miodu – 1 zółtko – 2 orzechy włoskie Przyrządzić w szeikerze, odcedzić od lodu. Podawać w kieliszku do wina po oprószeniu tartymi orzechami. Podwać ze 2 słomkami.
Rum
Herbaciany flip
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 20 ml rumu – 40 ml mocnego naparu herabaty – 40 ml śmietanki – 1 żółtko Przyrządzić w szeikerze, odcedzić od lodu, podawać w kieliszku do wina, ze słomką.