Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kawa

Granita

Składniki: napar z kawy 4 filiżanki cukier 4 łyżeczki likier kawowy 6 łyżek Sposób przyrządzenia:Napar z kawy należy osłodzić, a następnie ostudzić. Przelać doszerokiego naczynia i wstawić do zamrażalki na około 3 godziny, pozamrożeniu należy rozkruszyć na kawałki, włożyć do pucharków i polaćlikierem kawowym. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Kawa mrożona Ilony

Składniki: mocna kawa 4 filiżanki mleko 600 ml cukier 4- 6 łyżek Sposób przyrządzenia:Mocna kawę należy wymieszać z mlekiem oraz cukrem, mieszankę należywstawić do lodówki na 3- 4 godziny. Jeśli chce się ją wypić szybciejnależy wlać przygotowaną mieszankę do blendera, dodać kostki lodu izmiksować. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Kawa piernikowa

Składniki: mocna kawa 1 szklanka mleko 1 szklanka kakao 2 łyżki cukier 2 łyżki przyprawa do piernika 2 łyżki bita śmietana Sposób przyrządzenia:Mleko należy zagotować z kakao i cukrem, w szklance należy zaparzyćkawę, połączyć ją z mlekiem i kakao, następne dodać do niej przyprawę dopierników, rozlać do szklanek, na wierzchu ozdobić bitą śmietaną. Przepis nadesłany…

Bananowa kawa

Składniki: banan 1 sztuka mleko 1 szklanka kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki cukier 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia:Banana, mleko, kawę rozpuszczalną i cukier należy zmiksować ze sobą zapomocą blendera, przelać do szklanki koktajlowej, schłodzić w lodówce,podawać od razu po schłodzeniu. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Kawa Bailey’s

Składniki: kawa 1 filiżanka likier Bailey’s 3 łyżeczki bita śmietana czekolada w proszku Sposób przyrządzenia:Należy zaparzyć mocną kawę, nie słodzić jej, wlać do filiżanki. Dogorącej kawy należy dodać likier Bailey’s, dokładnie wymieszać, nawierzchu ozdobić bitą śmietaną, posypać czekoladą. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos