Składniki: napar z kawy 4 filiżanki cukier 4 łyżeczki likier kawowy 6 łyżek Sposób przyrządzenia:Napar z kawy należy osłodzić, a następnie ostudzić. Przelać doszerokiego naczynia i wstawić do zamrażalki na około 3 godziny, pozamrożeniu należy rozkruszyć na kawałki, włożyć do pucharków i polaćlikierem kawowym. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Kategoria: Kawa
Kawa
Kawa mrożona Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: mocna kawa 4 filiżanki mleko 600 ml cukier 4- 6 łyżek Sposób przyrządzenia:Mocna kawę należy wymieszać z mlekiem oraz cukrem, mieszankę należywstawić do lodówki na 3- 4 godziny. Jeśli chce się ją wypić szybciejnależy wlać przygotowaną mieszankę do blendera, dodać kostki lodu izmiksować. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Kawa
Kawa piernikowa
by albertos • • 0 Comments
Składniki: mocna kawa 1 szklanka mleko 1 szklanka kakao 2 łyżki cukier 2 łyżki przyprawa do piernika 2 łyżki bita śmietana Sposób przyrządzenia:Mleko należy zagotować z kakao i cukrem, w szklance należy zaparzyćkawę, połączyć ją z mlekiem i kakao, następne dodać do niej przyprawę dopierników, rozlać do szklanek, na wierzchu ozdobić bitą śmietaną. Przepis nadesłany…
Kawa
Bananowa kawa
by albertos • • 0 Comments
Składniki: banan 1 sztuka mleko 1 szklanka kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki cukier 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia:Banana, mleko, kawę rozpuszczalną i cukier należy zmiksować ze sobą zapomocą blendera, przelać do szklanki koktajlowej, schłodzić w lodówce,podawać od razu po schłodzeniu. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Kawa
Kawa Bailey’s
by albertos • • 0 Comments
Składniki: kawa 1 filiżanka likier Bailey’s 3 łyżeczki bita śmietana czekolada w proszku Sposób przyrządzenia:Należy zaparzyć mocną kawę, nie słodzić jej, wlać do filiżanki. Dogorącej kawy należy dodać likier Bailey’s, dokładnie wymieszać, nawierzchu ozdobić bitą śmietaną, posypać czekoladą. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos