Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy budyń czekoladowy Natalii

Znakomity domowy budyń, bez chemii i konserwantów. Aby go wykonać potrzebujesz mleka, kakao, żółtek oraz masła. 
 

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • 100 g masła
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób wykonania:

  1. 400 ml mleka wlać do rondelka.
    Wsypać do niego cukier oraz dodać masło i razem zagotować na małym ogniu.
    W między czasie do reszty mleka dodać żółtka, kakao oraz obie mąki.
    Całość dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki z mąki.
    Wówczas przelać całość do gotującego się mleka.
    Energicznie mieszać do uzyskania gładkiego, jednolitego budyniu.
    Gotowy przelać do salaterek czy tez pucharków i posypać startą czekoladą.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *