Pyszny przepis na domowy budyń czekoladowy, bez chemii i konserwantów. Aby go wykonać potrzebujesz: mleka, kakao, cukru waniliowego oraz odrobiny mąki.
Składniki:
- 1 szkl mleka
- 2 łyżki słodkiego kakao
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
Sposób wykonania:
-
Do rondelka wlać ¾ szkl mleka.Dodać do niego cukier waniliowy oraz kakao.Całość dokładnie wymieszać.Do reszty mleka dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną.Dokładnie wymieszać po czym przelać do gotującego się mleka.Całość dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu, aż powstanie gęsty budyń.Gotowy przełożyć do pucharków.Udekorować bita śmietaną i posypać kakao.
Liczba porcji: 4