Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy budyń czekoladowy Marioli

Pyszny przepis na domowy budyń czekoladowy, bez chemii i konserwantów. Aby go wykonać potrzebujesz: mleka, kakao, cukru waniliowego oraz odrobiny mąki. 
 

Składniki:

  • 1 szkl mleka
  • 2 łyżki słodkiego kakao
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki pszennej 

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać ¾ szkl mleka.
    Dodać do niego cukier waniliowy oraz kakao.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Do reszty mleka dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną.
    Dokładnie wymieszać po czym przelać do gotującego się mleka.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu, aż powstanie gęsty budyń.
    Gotowy przełożyć do pucharków.
    Udekorować bita śmietaną i posypać kakao. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *