Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: sosy, dipy. Dziś przepis na dip czosnkowo-koperkowy. Do jego wykonania potrzebujesz: jogurtu naturalnego, majonezu, czosnku i koperku.
Składniki:
- 500 ml jogurtu naturalnego
- ½ pęczka koperku
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 8 ząbków czosnku
- szczypta cukru
- szczypta pieprzu
- szczypta soli
Sposób wykonania:
-
Do miseczki przelać jogurt naturalny.Możemy zastąpić go jogurtem greckim.Dodać do niego majonez oraz sok z cytryny.Całość dokładnie wymieszać.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Jeśli nie posiadamy praski wystarczy czosnek drobno posiekać i wrzucić do sosu.Dodać jeszcze drobno posiekany koperek.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Liczba porcji: 6