Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip czosnkowo-koperkowy Beaty

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: sosy, dipy. Dziś przepis na dip czosnkowo-koperkowy. Do jego wykonania potrzebujesz: jogurtu naturalnego, majonezu, czosnku i koperku. 
 

Składniki:

  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • ½ pęczka koperku 
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 8 ząbków czosnku
  • szczypta cukru
  • szczypta pieprzu 
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przelać jogurt naturalny.
    Możemy zastąpić go jogurtem greckim. 
    Dodać do niego majonez oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Jeśli nie posiadamy praski wystarczy czosnek drobno posiekać i wrzucić do sosu.
    Dodać jeszcze drobno posiekany koperek.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *