Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser karmelowo-waniliowy

Składniki:

  • galaretka karmelowa ½ porcji wg. mojego przepisu
  • serek waniliowy 20 dag
  • bita śmietana 500 ml
  • batonik mars delight 1 szt

    Sposób wykonania:
    Galaretkę kroimy w drobna kostkę. Ubijamy śmietanę na sztywno, dzielimy na pół i do jednej części dodajemy serek i mieszamy. W szklaneczkach bądź pucharkach układamy warstwy: najpierw bita śmietana 1,5 łyżki, później pokrojona w drobną kosteczkę galaretka 1 łyżka, następnie serowa masa 1,5 łyżki i pokrojony batonik. I teraz znowu masa serowa 1 łyżka, warstwa pokrojonej galaretki. Przykrywamy to bitą śmietaną.  Na każdy deser kładziemy po kostce galaretki i wkładamy kawałek batoniku.

    To bardzo prosty w wykonaniu deser, nie za słodki i co najważniejsze bardzo smakował mojemu synkowi. Podana porcja wystarczy na zrobienie 5 porcji deseru.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Ewelosa

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *