Składniki:
- 4 żółtka
- 2 łyżeczki czarnej herbaty
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 szkl. śmietanki kremowej
- 1 szkl. mleka
- 2 łyżeczki budyniu cytrynowe
- 100 g rumu
- 2 łyżki zeatyny
Sposób wykonania:
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody po czym rozpuścić w kąpieli wodnej.
Następnie herbatę zaparzyć w ½ szklance wrzątku, przecedzić.
Następnie w odrobinie mleka wymiesza c budyń i wylać go na resztę gotującego się mleka, trzymać na ogniu aż zgęstnieje, odstawić do ostygnięcia.
W miedzy czasie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo budyń, herbatę rum, żelatynę oraz bita śmietanę.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków.
Wstawić do lodówki na 30 minut.