Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czy wiesz że? Mięso z mikrofalówki

  • Przygotowując mięso w kuchence mikrofalowej powinniśmy pamiętać by po upieczeniu pozostało ono jeszcze przez 15 min. w kuchence.
  • Chcąc sprawić by było bardziej upieczone przedłużamy czas pieczenia o około 2 min. na każde 450g (ewentualnie skracamy czas o 2 min.)
  • Wszystkie rodzaje pieczeni przyrządza się w kuchence mikrofalowej w specjalnym woreczku lub pod przykryciem.
  • Przygotowując kurczaka w kawałkach musimy je dwukrotnie podczas pieczenia przewrócić na drugą stronę.

Moc kuchenki mikrofalowej może wynosić od 350 do 1500 watów.
Podane w tej tabeli przepisy dostosowane są do kuchenki o mocy 600 W.

 

M I Ę S A

I L O S Ć

T E M P.

C Z A S (min)
Hamburgery 450g wysoka 6 min.
Hamburgery mrożone 450g wysoka 10 min.
Wołowina duszona 675-900g wys./niska 20 min. (pieczemy w dwóch etapach: w wysokie temperaturze potem w niskiej)
Stek z karkówki 675-900g średnia 70-80 min.
Pieczeń z polędwicy 1,3 kg wysoka po 25min. na każde 450g
Pieczeń z karkówki 1,3-2,2kg średnia po 27 min. na każde 450g
Szponder łopatka średnia po 16 min. na każde 450g
Rostbef, antrykot średnia po 16 min. na każde 450g
Kurczak 9 części wysoka 17 min
Kurczak 4 części wysoka 13 min.
Kurczak 2 połówki wysoka 15 min.
Kurczak cały wys.-śred. 8 min. na każde 450g
Indyk cały średnia 12 min. na każde 450g (pieczony w specjalnym woreczku z folii, jeżeli nie to zwiększamy czas o 8 min/450g)
Polędwica wieprzowa średnia 18 min. na każde 450g (pieczony w specjalnym woreczku z folii, jeżeli nie to zwiększamy czas o 1 min/450g)
Szynka gotowana średnia 11 min. na każde 450g
Szynka surowa średnia 17 min. na każde 450g
Żeberka średnia 18 min. na każde 450g (pieczony w specjalnym woreczku z folii, jeżeli nie to zwiększamy czas o 1 min/450g)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *