Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe babeczki Romana

Poszukujesz nowych przepisów na wypieki? Idealnie trafiłeś. Czekoladowe babeczki Romana. Aby je wykonać potrzebujesz: mąki, kakao, czekolady i cukru. 
 

Składniki:

  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½  szkl cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • ½  tabliczki gorzkiej czekolady 
  • 1 jajko
  • ½  szkl oleju
  • 1 szkl mleka
 

Sposób wykonania:

  1. Do dużej miski przesiać z proszkiem do pieczenia.
    Dodać cukier, cukier waniliowy oraz kakao.
    Do drugiej miski wlać mleko oraz olej.
    Wbić jajko i całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas połączyć suche składniki z mokrymi.
    Na koniec wrzucić czekoladę połamaną na małe kawałki.
    Całość przemieszać.
    Gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki na ¾ ich wysokości.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *