Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cytrynowe ciasto Olki

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na ciasta i ciasteczka. Nasz dzisiejszy przepis to cytrynowe ciasto Olki. Lista zakupów: cytryna, jajka, mąka, ekstrakt z wanilii oraz masło. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ szklanki kwaśniej śmietany 18 % 
  • 2 łyżki startej skórki z cytryny
  • ¼ szklanki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 szklanka masła
  • 1 ¼ szklanki cukru

Sposób wykonania:

  1. Do miski przelać śmietanę.
    Dodać do niej sok i skórkę z cytryny oraz ekstrakt z wanilii.
    Całość wymieszać.
    Natomiast do drugiej miski przełożyć masło(masło powinno mieć temperaturę pokojową).
    Dodać do masła cukier i razem utrzeć na puszystą masę. 
    Wówczas nie przerywając mieszania wbijać po jednym jajku.
    Gdy składniki się połączą dodawać stopniowo mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia soda oraz solą.
    Na przemian z mąką wlewać śmietanę z dodatkami.
     Gdy uzyskamy jednolite ciasto przelać je do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 1o

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *