Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cycki murzynki

Składniki na biszkopt:
1.4 jajka
2.1 szklanka mąki
3. 1 szklanka cukru
4. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
5. cukier waniliowy
Sposób przyrządzenia:
Żółtka utrzeć z cukrem,dodać mąkę,proszek cukier waniliowy i piane ubitą z białek.Piec 30 minut w 180stopniachC.
Składniki na blat kokosowo-makowy:
1.6 białek
2. 1 szklanka cukru
3. 15 dkg wiórków kokosowych
4. 15 dkg maku
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić z cukrem, dodać kokosu i mak i wymieszać.Piec ok 20 minut.
Składniki na krem:
1. 2 budynie śmietankowe
2. 2 szklanki mleka
3. kostka margaryny
4. 3 łyżki cukru pudru
Sposób przyrządzenia:
Budynie ugotować na mleku i ostudzić.Budyń utrzeć z margaryną i cukrem pudrem. Biszkopt posmarować kremem i położyć blat kokosowo-makowy,posmarować kremem i ułożyć małe okrągłe biszkopty,załać polewą czekoladową i na każdy biszkopt położyć rodzynka.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gziute.

2 comments for “Cycki murzynki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *