Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciemny biszkopt z kremem serowym

Składniki:

    • 8 jaj (11 małych)
    • 25 dkg cukru
    • 11 dkg mąki ziemniaczanej
    • 11 dkg mąki pszennej
    • 3 dkg kakao
    • mały proszek do pieczenia


    Sposób przyrządzenia:
    Ubić pianę z białek dodając powoli cukier – bić tak długo, aż się prawie rozpuści cukier. Powoli dodawać po jednym żółtku ciągle miksując. Suche produkty połączyć, można choć nie trzeba przesiać przez sito. Dodawać mąkę i te inne do ubitych jaj mieszając powoli drewnianą łyżką.
    Uwaga: mieszać łyżką drewnianą, delikatnie i koniecznie w jedną stronę – nie zmieniać kierunku mieszania.
    Ciasto wylać na blachę z folią aluminiową wysmarowaną masłem. Piec 40-45 minut w temperaturze180-190st.C

    Krem na biszkopt:

    • 1 kg twarogu
    • 1 litrowy słoik wiśni drylowanych
    • 2 szklanki cukru pudru
    • 2 butelki śmietany kremówki
    • 2 cukry waniliowe
    • sok z 2 cytryn
    • 10 łyżeczek żelatyny, lub 4 żele do śmietany.


    Sposób przyrządzenia:
    Ser przekręcić i połączyć z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Utrzeć to wszystko razem. Ubić kremówkę i do ubitej śmietany dodać rozpuszczoną żelatynę i wszystko dodać do masy serowej.
    Przeciąć biszkopt i na spód nałożyć masę . Na masę włożyć wiśnie i przykryć drugą częścią biszkoptu. Na wierzchu polać ciemną polewą. Polewa czekoladowa. 3 łyżki kopiaste masła, 2 łyżki kakao, 4 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, Podgrzewać wszystko mieszając cały czas aż do zgęstnienia.
    Smacznego Joanna Kryś

2 comments for “Ciemny biszkopt z kremem serowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *