Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z truskawkami Heleny

Kolejna propozycja na znakomite ciasto. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Ciasto z truskawkami Heleny. Lista zakupów: truskawki, mąka, jajka, mleko. 
 

Składniki:

  • 500 g truskawek
  • 2 i 1/4 szkl mąki pszennej 
  • 5 jajek 
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szkl  mleka
  • 200 g masła
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego 
  • cukier puder do posypania 

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka przelać mleko.
    Dodać do niego masło oraz cukier waniliowy.
    Mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i odstawić do ostygnięcia. 
    W między czasie białka ubić na sztywną pianę pod koniec dodając cukier.
    Gdy składniki się połączą dodać żółtka.
    Ponownie mieszać do połączenia się składników po czym dodać mleko.
    A na sam koniec wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Wymieszać, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe przelać do formy.
    Na wierzchu ułożyć przekrojone na połówki truskawki.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
     

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *