Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z jabłkami

Składniki:

    • 1 szklanka cukru
    • 1 i 3/4 szklanki mąki
    • 1 tyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/2 kastki margaryny -margaryna do wysmarowania blachy
    • bułka tarta do wysypania blachy
    • 0,5 kg jabłek (najlepiej szarą renetę, ponieważ się nie "rozpaża")
    • 4 jajka

    Sposób przygotowania:
    1) Najpierw włącz piekarnik na temperaturę 180 stopni Pokrój jadłka w grube plasterki Posmaruj formę margaryną i wysyp ją bułką tartą Roztop 1/2 kastki margaryny w rondelku
    2) Ubijamy w naczyniu jajka z cukrem aż do otrzymania puszystej jednolitej masy.
    3) Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
    4) Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i również miksujemy.
    5) Wlewamy masę do wcześniej przygotowanej formy i wykładnamy na masę pokrojone jabłka.
    6). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 st) i pieczemy nie więcej niż 30 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *