Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto ucierane

Składniki:

  • masło 1 kostka
  • cukier 1/4 kg
  • skórka z cytryny 1-2 łyżeczki
  • jajka 4 sztuki
  • proszek do pieczenia 1 opakowanie
  • mąka 1/2 kg
  • mleko 1 szklanka

    Sposób przyrządzenia:
    Masło należy zmiksować na lekką, puszystą masę, dodać do niego cukier
    oraz skórkę z cytryny ciągle mieszając. Do masy należy kolejno wbijać po
    jednym jajku ciągle ucierając bądź miksując. Mąkę należy połączyć z
    proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do masy. Następnie wlać
    mleko(letnie) i dokładnie wymieszać całą masę. Piec na natłuszczonej i
    wysypanej mąką blaszce przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180
    stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *