Składniki:
- wytrawne wino 1/2 litra
- przyprawa do grzańca 1 opakowanie
- masło 15 dag
- cukier 15 dag
- jajka 2 sztuki
- mąka 20 dag
- proszek do pieczenia 1/2 opakowania
- przyprawa do piernika 1/2 opakowania
- kakao 1/2 łyżeczki
- sok pomarańczowy 1 łyżka
- gorzka czekolada 8 dag
Sposób przyrządzenia:
Wino należy podgrzać i rozpuścić w nim przyprawę do grzańca. Masło
należy utrzeć z cukrem, kolejno wbijać do niego jajka. Wymieszać z mąką,
proszkiem do pieczenia, przyprawą do pierników i kakao. Powoli wlewać
wino i sok. Dodać stratą czekoladę. Masę należy przelać do wysmarowanej
formy do pieczenia bab i piec około 50 minut w 180 stopniach.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos