Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto ponczowe

Składniki:

  • wytrawne wino 1/2 litra
  • przyprawa do grzańca 1 opakowanie
  • masło 15 dag
  • cukier 15 dag
  • jajka 2 sztuki
  • mąka 20 dag
  • proszek do pieczenia 1/2 opakowania
  • przyprawa do piernika 1/2 opakowania
  • kakao 1/2 łyżeczki
  • sok pomarańczowy 1 łyżka
  • gorzka czekolada 8 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Wino należy podgrzać i rozpuścić w nim przyprawę do grzańca. Masło
    należy utrzeć z cukrem, kolejno wbijać do niego jajka. Wymieszać z mąką,
    proszkiem do pieczenia, przyprawą do pierników i kakao. Powoli wlewać
    wino i sok. Dodać stratą czekoladę. Masę należy przelać do wysmarowanej
    formy do pieczenia bab i piec około 50 minut w 180 stopniach.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *