Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto napoleonkowe

Składniki na ciasto:

  • 3,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,2 szklanki cukru pudru
  • ½ kostki smalcu
  • ½ kostki margaryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 płaska łyżeczka sodki
  • 1 całe jajo,1 żółtko
  • 1 szczypta soli

Sposób przyrządzenia:
Wyrobić dobrze ciasto i podzielić na 3 części. Na wysmarowaną blachę położyć pergamin, wysmarować go i na nim dłonią rozgnieść ciasto na cienki placek. Upiec trzy takie placki.
Składniki na masę:

  • 1/2kostki masła roślinnego
  • 1/2 kostki masła prawdziwego
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka

Składniki zmiksować razem, na koniec dodać mannę ugotowaną wg przepisu poniżej: 2 szklanki mleka, 6 łyżek kaszy manny(po ugotowaniu musi być dobrze gęsta i zupełnie zimna),dodać do masy i 3cukry waniliowe,1paczke wiórków kokosowych i wymieszać.
Dodatkowo:

  • konfitura z czarnej porzeczki

Wykonanie ciasta:
Na blasze położyć 1placek i konfitura z czarnej porzeczki, na to następny placek, na to masę i na to następny placek. Na koniec posypać cukrem pudrem. Placek jest dobry na drugi dzień.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta.przez Małgorzatę Andrzejewską.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *