Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto jabłkowe Oli

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. oleju
  • 5 jajek
  • 1 łyżka kakao
  • 1-2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Sposób wykonania: 
    Jajka utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać mąkę.
    Nie przerywając ucierania wlewać stopniowo olej.
    Następnie wlać mleko połączone z soda, kakao oraz proszkiem do pieczenia.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze obrane jabłka pokrojone w kostkę.
    Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *