Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto cytrynowe

Składniki:

• 2 szklanki mąki pszennej
• 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
• 4 jajka
• 1 cytryna
• 1 szklanka śmietany
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1/2 kostki margaryny

Sposób przyrządzenia:
Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku, partiami wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać otartą skórkę z cytryny i sok wyciśnięty, śmietanę, na końcu ubitą pianę z białek.
Wyrobioną masę wyłożyć do prodiża wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tarta bułką. Czas pieczenia 45 min.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18

2 comments for “Ciasto cytrynowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *