Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z orzechami i śliwką

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 15 dag zmielonych orzechów
  • 10 dag śliwek kalifornijskich
  • 10 dag brązowego cukru

    Sposób wykonania:

    Masło, mąkę, żółtka oraz cukier puder dokładnie ze sobą wyrobić na gładkie ciasto po czym dodać 2/3 orzechów uprażonych na suchej patelni.
    Dokładnie wymieszać.
    Następnie pozostałe orzechy wyspać do małych do foremek i na nich rozłożyć ciasto.
    Na wierzchu rozłożyć kawałki śliwek.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *