Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chleb wiejski

Skład:
525g mieszanej maki : 325 żytnia +200g gryczana, albo: żytnia + pszenna + gryczana.
Nie dajemy za dużo maki gryczanej, ona robi nasz chlebek ciężki.

  • 290ml wody
  • 2 łyżki oleju z oliwek
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka soli
  • dwie łyżeczki suchych drożdży
  • dwie garście płatków owsianych

Sposób przyrządzenia:
Chleb pieczemy w maszynie do chleba albo w piekarniku.
Do naczynia wkładamy wszystkie składniki: najpierw cześć maki, potem wodę, olej, resztę mąki, mleko w proszku, po jednej stronie sol, po drugiej cukier, w środek drożdże, na to płatki owsiane. Jeśli ktoś ma maszynę do chleba, to najwygodniej jest ciasto wyrobić w maszynie i pozwolić mu na urośnięcie. Mieszanie i rośnięcie ok 1godz.30min. Ciasto przerzucić do formy i pozostawić jeszcze do wyrośnięcia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 40 min. w 170°C (piekarnik elektryczny, gazowy – temp. min. 10°Cwyzsza). Upieczony chleb wyjmujemy z formy od razu.
Uwaga: jeśli ciasto jest za twarde, można dodać trochę mleka. Zależy ile się wrzuciło płatków.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *