Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jajka

Jajka po góralsku

Skład: 8 jaj 50 dag pomidorów 2 średnie cebule szklanka startego oscypka 3 łyżki masła 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób przyrządzenia: Obraną i pokrajaną w plastry cebulę lekko obsmażamy na maśle, a gdy zmięknie, dodajemy obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory. Całość dusimy na niewielkim ogniu około 10 minut, potem lekko solimy,…

Jajka z rybnym nadzieniem.

Skład: filety z pstrąga grzyby marynowane kolorowa marynowana papryka masło majonez sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte i osączone filety z pstrąga, przyprawiamy i smażymy na maśle, odkładamy na papierowy ręcznik. Grzyby oraz paprykę bardzo dokładnie osączamy z marynaty. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, dzielimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Pstrąga, grzyby i paprykę, żółtka…