Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jajka

Jajka faszerowane z sardynkami i kurczakiem

Składniki: • 12 jaj • 10 dag startego żółtego sera • 1/2 puszki sardynek • 10 dag gotowanego kurczaka • kawałek selera • mały słoik majonezu • 1/2 strąka dużej papryki • dymka • natka pietruszki • musztarda • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, przepołowić wzdłuż i wyjąć żółtka.…

Jajka w mięsnej skorupce

Składniki: 8 jajek 1 cebula 40 dag mieszanego mięsa mielonego 10 dag bułki tartej biały pieprz,sól 1 łyżka ostrej musztardy 3-4 łyżki mąki 50 dag młodej kapusty tłuszcz do frytowania 25 dag marchewki 4 łyżki octu winnego 3-4 łyżki oleju natka pietruszki do dekoracji 10 dag kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: Ugotuj na twardo 6 jajek.Obierz.Cebulę…

Pasta jajeczna DOBREGO

Składniki: mały kawałek sera, 2-3 jajka, sól i pieprz, 3 plasterki szynki, majonez, szczypiorek. Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na grubej tarce poczym rozdziabaćje jeszcze widelcem. Na tarce utrzeć trochę sera i wsypać do jajek. Plasterki szynki pokroić w kostke i podsmażyc poczym wrzucić je do jajek. Poszatkować trochę szczpiorku i wrzucić…

Śmietas

Składniki: • 200g chudego twarogu • 2 pomidory • 1 ogórek • świeży pęczek rzodkiewek • oliwa z oliwek • sól, • pieprz, • tymianek, • bazylia • koper, • natka pietruszki Wykonanie: W misce rozdrabniamy widelcem twaróg, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory bez skórki i skrojony w kostkę cały ogórek. Dodajemy posiekaną pietruszkę i…